Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Nyomtatás

Fizzy bemutatkozása

Írta: Kiri. Posted in Cikkek

Füzy Dániel a.k.a. Fizzy 2 éve kezdett a kosárlabda szórakoztatóbb, látványosabb műfajával foglalkozni, és tavaly óta lép fel csapatunk színeiben is. Ő mutatkozik be az alábbi sorokban. Fotók: Farkas Fecó

Kosárlabdázni is tudsz, vagy, hogy van ez a freestyle kosarasoknál?

Igen szoktam kosarazni, de a többi freestylosnál sem előírás, hogy kosarazz is ha freestylozol, de ismerek jó párat, aki tud.

Kiket favorizálsz az NBA-ből?

Kezdetek óta LeBron James a favorit és az a csapat, amelyikben éppen ő van, de lehetetlen nem szeretni Stephen Curry játékát, és mint embert is tisztelem.

Hol találkoztál a szabad stílussal?

Legelőször 2014 nyarán találkoztam vele, egészen pontosan az egykori JAMNASTYX taggal, Cros-szal volt alkalmam játszani, és a játék szünetében nyomott 1-2 trükköt, és ez nagyon megtetszett, így elhatározásra jutottam: ezt nekem is meg kell tanulnom!

Mitől jobb egy labda zsonglőrködéshez?

Meglepően sok dolgon múlik, hogy mitől is jó egy labda. Például a jó labda ismérve, hogy könnyű, jól tapad, ugyanakkor, ha pörgetni kell eléggé csúszik ahhoz, hogy sok ideig pörögjön, és ha már pörgetés, akkor itt megfigyeltem egy elég furcsa jelenséget, mégpedig, hogy némely labda hajlamos berezonálni és jóval tovább tart emiatt bepörgetni.

Egyik erősséged a pörgetés. Mennyi idő alatt jöttél bele?

Az alapok, hogy pörgetni és behajtani a labdát az már rég óta megy: nagyjából 1 hónap volt ezt megtanulni, de úgy igazán szerintem még mindig nem jöttem bele, mert látom, hogy a világon a freestylerek mire képesek és sokat kell még dolgoznom, hogy beérjem őket. Persze egy hozzá nem annyira értőnek, aki nem szokott ilyen trükkökkel találkozni annak lenyűgöző látvány lehet, amire képes vagyok, de tudom, lesz ez még sokkal jobb is! Megfelelő elszántsággal és időráfordítással, kitartással, és némi labdaérzékkel pár hónap alatt szerintem bele lehet jönni.

Kik a kedvenc freestylereid?

Snake, Kamikaze, Badda, Fefe.

Mit tartasz a Jamnastyx erősségének?

A sokszínűséget, hogy több dolgot is vegyítünk.

Melyik fellépésetek a legkedvesebb számodra, és miért?

Adidas streetball, a Magyar Kosárlabdázás Napján. Még jó pár éve ezen a versenyen én is résztvevő voltam és álmomban nem tudtam elképzelni, hogy egyszer majd itt fellépek, hihetetlen volt.

Mivel foglalkozol a kosárlabdázáson kívül?

Okostelefonok a másik hobbim (cikkek, hírek, tesztek), de leginkább pihenéssel foglalkozom. (Nevet)

Mi ad inspirációt?

Kezdetekben mikor láttam másokat, hogy mire képesek a labdával, egyszerűen én is megakartam tanulni, így kérdeztem őket, és kértem tanácsokat, és elkezdtem videókat nézni neten. A sok pozitív visszajelzés is segít, amit családtól, barátoktól, nézőktől kaptam.

Mi a célod?

Elsősorban sikeres akarok lenni. Nem feltétlenül az anyagiakra gondolok, hanem hogy kihozzam magamból a legtöbbet, Persze a legjobb az lenne, ha csak ennek élnék és nem kéne mással foglalkozni, hanem főállású freestyler lehetnék, de ezért tenni is kell. Külföld is csábít ilyen szempontból, de még fejlődnöm kell ehhez.

VÁLASSZ!

1hét Japánban a legjobb helyi freestyleosokkal, vagy egy hónap Amerikában NBA-döntővel megspékelve?

Elég nehéz kérdés. De úgy érzem, egy olyan lehetőséget nem utasíthatok vissza, hogy a legjobbakkal találkozzak és tanuljak tőlük, ez megfizethetetlen lenne.

Négy labdás zsonglőrködés, vagy képesség zsákolni?

Zsákolás ez egyértelmű. Mindig is akartam, melyik kosaras nem?! Volt idő amikor majdnem sikerült, csak hát a majdnem kosár az nem kosár. A 4 labdás zsonglőrködés pedig a terveim közt szerepel, így azt inkább megtanulnám, mint „megszerezném”.

Saját Suzuki vagy bérelt Audi?

BMW.(Nevet)

50cent vagy 25cent?

Sajnos nincs apróm!

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Következő események

Nincsenek események