Nyomtatás

Életforma Forradalom

Írta: Super User. Posted in Egyéb cikkek

Az Életcél Fiataloknak Alapítvány lehetőségei szerint a kortárs ifjúságot célozza meg projektjeivel,rendezvényeivel. Ilyen formában valósulhatott meg, Gáspár Botond kosárlabda magyar freestyle bajnok látogatása Debrecenbe, ahol több iskolába és szociális intézménybe is ellátogatott, „Ép testben,ép lélek, én így élek!” szlogennel, a kosárlabda sport népszerűsítése és a testi- lelki egészséges életmódra való nevelés céljából.

„1996 óta kosárlabdázom, 2003 óta pedig streetball berkekben is pallérozódtam, ami sok csellel, trükkel, kötetlenebb játékstílussal jár. 2009-ben kerestem meg elsőként egy kórház gyermekosztályát, hogy a betegeket, kis kosárzsonglőr előadással örvendeztessem meg,majd később egyre több helyre kezdtem látogatni. Korábban edzősködtem táborokban, ahol a foglalkozás vezetés mellett volt módom testben - lélekben nevelni a fiatalokat. 2012 -ben olasz barátainkkal együtt léptünk fel a Boston Celtics által fémjelzett DA MOVE SHOW, NBA eseményen Milánóban. Keresztény emberként élek és motiválok a sportban, a sportra!” – nyilatkozta Botond. Bebizonyított, hogy a sportban óriási szerepük van a pszichológiai tényezőknek. A legtöbb esetben a híres sportolók győzelmüket az önbizalmuknak, lelkesedésüknek, türelmüknek és akaratuk összpontosításnak köszönhetik. Csapatjáték révén, előfordulhatnak ebből adódó sérülések, azonban éppen a társas játékformának köszönhetően, a szocializációban is jelentős szerepet játszik.

A sportnak nagy szerepe van a test egészséges fejlődésében, de kiemelkedően fontos szerepet tölt be a fiatalok egészséges lelki és szociális fejlődésében is. „ Ha a fiatalok képesek lesznek küzdeni, akkor megtapasztalják, hogy néha veszíteni is kell, és könnyedén megtanulják, mit jelent a közösség, vagyis milyen érzés egy csapat tagjaként egy célért dolgozni és küzdeni, tehát növeli a szociális érzetüket.Szükség van tehát a mozgásra, a sportra!” Az Életcél Omnium program igyekszik olyan közösségi sport rendezvényeket szervezni, hogy a fiatalokat testileg-lelkileg fejlessze, miközben egészséges kikapcsolódást biztosít a számukra.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés