Nyomtatás

Ezo bemutatkozása

Írta: Super User. Posted in Tagok

- Üdv Ezo! Kérlek, mutatkozz be, hogy picit megismerhessünk!

Hello, becsületes nevemen Phraner Szabolcsnak hívnak, de a vezetéknevem elég változékony, ugyanis sosem ejtik jól, ráadásul rengetegszer félre is írták 1993-mas születésem óta, a Famertől kezdve Trénerig minden voltam. Sikeres kombinációt alkot a szép magyar keresztnevemmel, ugyanis valamelyiket mindig elrontják, itthon a Phranert, külföldön a Szabolcsot. A név tényleg kötelez, ugyanis ez a kettősség elég erősen rányomta a bélyegét a személyiségemre, és az életemre.

 

Zenész családba születtem, de távolabbi rokonaim közt van egy labdazsonglőr, úgyhogy nem esett messze a fától az alma.

Rengeteg minden érdekel, számtalanszor választottam magamnak állást kiskorom óta. A klasszikus kukásautós, szuperhős, ügyvédállások után jelent meg az a gondolat fejemben, hogy sportból élek meg, mégpedig a labdarúgásból. Persze ezelőtt is imádtam a mozgást. 

A foci nagy szerelem volt, főleg a látványos  passzok, és cselek ragadtak magukkal, ha visszagondolok nem csoda, hogy most azt teszem amit.

Nem szeretem, ha korlátoznak, és akadályoznak, amikor valamit alkotni akarok, a nagy pályás fociban meg egyre inkább ez történt, úgy éreztem egy csavar vagyok egy jól működő gépezetben, 14-15 évesen meg is elégeltem, számomra túl rideg „robotként” hajtani, taktikázni a győzelemért. Persze mindig is megdobbant a szívem, ha zsugát láttam, ez változatlan maradt, a grundokon gyakran több időt töltöttem hétvégenként, mint otthon. Ez sokkal inkább az én világom, ahol  más számít értéknek, és az ott töltött idő alatt nem csak kosz ragadt rám, hanem különböző látványos trükkök, ez volt az első találkozásom a szabad stílussal.  Később a TV-ben is láttam, egyre többet foglalkoztam a trükközéssel, persze a focizás mellett. 2010 nyarán kint voltam apámnál Californiában,  nem volt kivel játszanom, így még többet időztem trükközéssel. Ekkor szembesültem vele, hogy ezt jobban szeretem, mint a focit. A neten nézegettem különböző videókat, hogy mit tudnak, akik komolyabban vannak a szakmában, leesett az állam a magyar Rocco tudásától, augusztusban végleg eldöntöttem, hogy freestylozni akarok.

- Mit jelent a Freestyle számodra?

Több mindent. Ez az énem kivetülése labdával végzett trükkökön keresztül.  Azaz önkifejezés, művészet és sport egyben.

Ebben a világban teljesen szabad vagyok, nem korlátoznak sporik, krétával húzott vonalak, meg szabályok. Ott, akkor, és úgy freestylozom, ahogy kedvem tartja, senki nem szólhat bele.   A freestyle az egy életstílus, de kötetlen jellege miatt nagyon színes. Az én életstílusom teljesen más, mint egy másik freestyleré, nagy valószínűséggel mást gondolunk a sportról, mégis  ugyanazok vagyunk. Nálam szorosan egybefonódott a hip-hoppal, és gond nélkül magába foglalja az egyik a másikat. 

Rengeteg tévhit van erről a közegről, illetve nagyon keveset tudnak róla az emberek, észre sem veszik, hogy ennek a labdán, és a cipőn kívül köze sincs a focihoz.

Egy gyakorlás alkalmával ezerszer kell megválaszolni, hogy mennyit tudok dekázni, „nem fázol” kérdésre, de az örök kedvencem az, amikor azt kérdezik, hogy mire megyek ezzel nagy pályán.

- Mik a terveid ezzel?

A lehető legtöbbet ki akarom belőle hozni, ez  azt jelenti, hogy élvezni akarom, amit csinálok, és megélni belőle.

- Apropó tanulás, hova tovább, mik érdekelnek?

Üzletembernek, vagy managernek akarok tanulni, ezek abban segítenek, hogy a lehető legtöbbet kihozzam az életemből, olyat akarok tanulni, aminek a hasznát is veszem.

Rengeteg minden foglalkoztat: kultúrák, emberek, állatok, természet, zene, történelem, az utóbbi hivatásként is érdekelt, de nem vagyok hajlandó hazugságokat terjesztő megélhetési történész lenni.

- Kik inspiráltak? Milyen téren?

Ha őszinte akarok lenni, én vagyok a fő inspirációm, él bennem egy kép magamról, hogy milyen akarok lenni, és ez motivál a legjobban, ezt akarom elérni. A tudás minden formájára nyitott vagyok, és szivacsként szívom magamba, amiből csak lehet. 

- Szerinted mitől különleges a ti kezdeményezésetek az új csapatoddal?

A mi kezdeményezésünk azért különleges, mert különleges emberek vagyunk, különleges tervekkel, gondolatokkal. Mi nem csak szórakoztatunk, mi üzenetet közvetítünk. Hamarabb lépünk fel árvaházakban, és olyan embereknek, akinek ez tényleg sokat jelent, mint egy számunkra kényelmetlen helyen, nagyobb mennyiségű pénzösszegért. 

-Melyik az a szó, ami legjobban definiál?

Szabad.

Hozzászólások   

 
-1 #1 http://www.health- 2015-08-20 11:25
Az itt felhozott kérdés nagyon helyén van. Én is hasonlóan vagyok ezzel.
Idézet
 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés