Nyomtatás

Cros bemutatkozása

Írta: Super User. Posted in Tagok

Köszöntünk Cros! Már az elején tisztázzuk a beceneved jelentését,kialakulását. Tehát, hogy ragadt rád?

Hello mindenkinek! Kereszti Ádám a becsületes nevem, és a kereszt szó angolul cross, ráadásul az egyik legnépszerűbb csel a kosárlabdában a crossover, innen ered, egy aprócska változtatással, mégpedig hogy én egy s-sel írom. 1991-ben születtem, az ELTE földtudományi szakára járok, célom, hogy sikerüljön belátható időn belül befejeznem. Aztán szeretnék ezzel kapcsolatban egy jó állást, és természetesen kosárlabdázni.

 Régóta kosarazol?

Igen elég régóta, 2000-2001-ben kezdtem méghozzá az NBA Live 2000 játék, és osztálytársaim hatására. Először csak a sulicsapatban, majd a Budapest Honvéd csapatában játszottam, jelenlegi csapataim pedig az ELTE csapata, és természetesen a Jamnastyx.hu streetball és freestyle crew! Szerencsére nagyon sok szép emlékkel rendelkezem már eddig is, és minden bizonnyal ezek csak gyarapodni fognak. Egy termes és egy utcai kosaras emléket említenék meg: az egyik amikor megkaptam a BHSE Év játékosa díjat egy győztes meccs után amin pont kint volt anyukám és nagymamám. A másik két fellépés két nap alatt, az egyik a Hilton Budapest Westend hotelben a 2012-es személyzeti bálon, a másik a Veszprémi Sportarénában rendezték 1500 résztvevővel! Mindkettő eddigi legjobb fellépésünk volt, nagyon jól éreztük magunkat és biztos, hogy a közönség is! A legnagyobb kedvencem Dwyane Wade, aki a Miami Heat klasszis bedobója. Hihetetlenül látványosan, stílusosan játszik, igazi vezéregyéniség, és az emberi tulajdonságai miatt is kijár tőlem a tisztelet neki.

Éveid során milyen eredményeket értél el kosár terén?

A legtöbb eredményem talán nem számottevő, ám nekem mégis jóleső. Csapatkapitány, Kerületi, budapesti 1. 2. 3. helyezések, BHSE Év kadett játékosa, korosztályos válogatón való részvétel, streeball versenyen elért 1. helyezés. Ami az eredményekből jön, és fontossá vált, hogy ez egy csapatsport, és a csapat sikere a legfontosabb, úgy,hogy emellett minél jobb egyéni teljesítményt nyújtsak. A streetball korszakom óta ez azzal bővült, hogy lazán kell játszani, felszabadultan, belecsempészni pár ritka megmozdulást, de mindezt úgy, hogy mindenféleképp a csapat eredményessége az elsődleges.

Miben látod a különbséget a freestyle&streetball és a teremkosarasok világa közt?

Mindenféleképp a stílusban látom a különbséget. A streetball - a névből is adódóan - az utcán játszódik. Ez okból a streetballereknél nagyobb szerepet kaphat a zene szeretete - ezen belül is a hip-hop, a látványosabb, kevesebb kötöttségekkel járó játék, persze az igazi utcai kosarasnál is a csapat sikere az elsődleges. Ezek tetszenek a streetballban. A teremkosárlabda igazán eredménycentrikus, a játék minden részletére nagy hangsúlyt fektető, az "ősi" kosárlabda nézetei és szabályai érvényesülnek. Hogy melyik a jobb azt nem tudnám megmondani, nálam a streetballos teremkosárlabda-mix a nyerő!

Mesélj kérlek arról, hogy csöppentél bele a honi streetball életbe?

Eleinte az utcai kosarazásl nekem csak annyiból állt, hogy egy közeli parkba lementünk játszani a haverokkal. A streetball szépségét egy jóbarátom, Tibi mutatta meg nekem, majd 2008-ban egy Adidas streetballon ismertem meg Kirit, jelenlegi Jamnastyx tagot és barátomat. Ő vitt bele a szabad stílusba és a Hoops Starz streetballjaiba, megtetszett ez az egész, és innentől nem volt megállás!

Köszönöm a beszélgetést, végül egy utolsó kérdés: mik a személyes elvárásod,terved a JAMNASTYX.HU-val?

A terveket nem igazán szeretem, elég spontán élem az életem is. Spontán jött a streetball és freestyle is, utóbbi egyik eleme is a spontanitás. Nem terveztem vele semmi komolyabbat, most mégis úgy néz ki, hogy ezzel komolyabban is tudunk foglalkozni. Mivel adva van ez a lehetőség, megpróbáljuk minél jobban kihasználni, ezzel együtt még tovább fejlődni. A lényeg, hogy szeretjük amit csinálunk, a többi ráadás, de persze annak is nagyon örülünk!

 

Hozzászólások   

 
0 #2 http://healthabc.hu/ 2015-09-01 15:11
Gyönyörű írás.. nehéz nem egyetérteni vele.
Idézet
 
 
0 #1 clash of clans hack 2015-05-31 16:21
You can find three attributes on our Clash of Clans Cheats,
golds adder, gems adder, and elixirs adder.
Idézet
 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés