Nyomtatás

Hey Wassup FeFe?!

Írta: Gáspár Botond. Posted in Tagok

Sziasztok! Felföldi Tamás vagyok, üdvözlök mindenkit Kecskemétről!

Mivel etettek, hogy ilyen nagyra nőttél?  Egy anyukám házi receptje által elkészített süti lehetett az ok. Kb. 20 éves koromban sütött olyat legutoljára, azóta nem növök tovább a 195centinél.

Hogy ismerkedtél meg a csapattal?

Kirit és Crost már youtube videókból ismertem. Az első személyes találkozás Ezoval történt Kecskeméten. Lejött ide egy focis freestyle versenyre, aztán benézett a városközpontba, ahol én éppen edzettem. Onnantól egy év telt el, úgy hogy szinte nem is beszéltünk, csak tudtuk egymás nevét, majd a 2012-es OSG-n jött a fordulópont.

A buli alatt láttam Ezot és Kirit, amint kint pörögtek az utcán. Hazajöttem, felkerestem Ezot és mondtam neki, hogy szeretnék valami módon megismerkedni a társaival. Nem sokkal később Kiri meglátogatott engem Kecskeméten, ekkor még csak szó volt róla, hogy egy lehetséges együttműködésről. Télen összehoztunk néhány közös gyakorlást, találkozást, aztán a srácok rövid tanácskozás után úgy döntöttek, hogy bevesznek a csapatba. Ekkor már jó pár szabad stílus jegyében eltöltött év volt hátam mögött.

Kik voltak hatással a stílusodra és a hozzáállásodra?

Soha nem voltam nagy NBA fan így közülük nem mondanék neveket. Sokkal inkább formálták a gondolkodásomat az AND1 videók, majd később a szabad stílusú videók. Akik hatással voltak rám, azok az elsősorban külföldi játékosok, mint az AND1 legendák: Hot Sauce, Silk, Professor, a különféle származású freestyle-osok:  A2W, Kamikaze, Mieszko. Valamint ha nem akarunk messzire menni, akkor említést érdemelnek az olasz tesókák, Baddáék ( DA MOVE – a szerk.); a magyarok közül pedig természetesen a csapattársaim.

Labdázáson kívül mivel foglalkozol?

Vadasparkban dolgozom állatgondozóként. Elsősorban ragadozókkal foglalkozom, mint például tigrisek, oroszlánok, medvék, farkasok, párducok.

A munka mellett ornitológiával foglalkozom elég rég óta. Mindig is szerettem a természetet járni, próbálok minél több helyre eljutni. 
Természetesen ezeken kívül még rengeteg időt töltök a barátaimmal, haverjaimmal is. Ezekről a sztorikról itt inkább nem mesélek…

Mivel alapoztad meg a trükkös, zsonglőr képességeid?

Sok-sok gyakorlással. Az elején szó szerint semmit nem tudtam a labdával, még ujjon pörgetni se. Azt például egy hét alatt tanultam meg, de vicces volt a 3 labdás trükk alapjának begyakorlása is, amit a legelején még narancsokkal nyomattam.

Nagyon nagy segítséget nyújtott az, hogy rengeteg videót néztem és azok alapján próbáltam elsajátítani az újabb move-okat.
Egy idő után pedig a meglévő alapokat az ember elkezdi saját magának összegyúrni, olyan kombókat kitalálni, amiket még nem látott mástól.

Sportoltál mást is életedben?

Igen, gyerekkoromban lejártam focizni, mint a legtöbb fiú, és természetesen rengeteget bicajoztam. Középsuli elején pár barátommal breaktáncolni kezdtünk, de két év után abbahagytam, és fokozatosan átálltam a kosárlabdára. Leginkább a magam szórakoztatására jártam le kosarazgatni, később pedig sulis és megyei bajnokság résztvevője voltam.

Zsonglőrködés, trükközés közben miket tartasz erősségednek?

Kedvenceim az ujjon történő pörgetésekből továbbvitt trükkök sokasága. Számos mozdulatot kigyúrtam már, ami egy szimpla pörgetésen alapszik. A másik kedvenc irányvonal pedig a 3 labdával történő trükközés. Ez az, amit nagyon szeretek és erősségemnek is gondolok.

Egyre többet forgolódsz, bűvészkedsz kamerák előtt. Formál Téged az, hogy rengeteg fiatal lesi minden lépted? Milyen dolgokban tudsz például számukra jó példával járni?

Természetesen formál. Ha látom az embereken, hogy tetszik nekik amit csinálok, az további durvításokra sarkall.
Elsősorban a fiatalabb korosztály és ezen belül is a fiúk azok, akik nem restek kifejezni szimpátiájukat. Akár egy utcai edzés során is leginkább Ők jönnek oda és kérnek meg, hogy „mutassak valamit”.

Ilyenkor pár jó szó segít abban, hogy jó példát mutassak nekik; lássák azt, hogy azért mert bő gatya van rajtam, meg mert majdnem két méter magas vagyok, nem vagyok bűnöző, és nem harapok. Ha kérdeznek, akkor bátran mesélni kell nekik arról, hogy miként kezdődött az egész. Ezek mellett nem vetem meg az ökörködést sem, mivel sok jó pillanatot lehet még emlékezetesebbé tenni azoknak, akiket érdekel az, hogy mit csinálok.

Mitől másabb közönség előtt előadni a tudásod, mint mikor egymagadban gyakorolsz?

Egyértelműen az, hogy a közönség nyomást gyakorol az emberre, legalábbis rám.

Ha az ember csak egyedül edz egy eldugott helyen, ott a hibázások teljesen természetesek, míg egy forgalmasabb helyen, ahol sok ember kifejezetten azt nézi, hogy mit tudok, ott szükséges az összpontosítás, hogy minden stimmeljen. Ilyenkor figyelni kell a zenére, a dinamikára, az emberek reakciójára és a változatosságra is.

Mit tanácsolsz azoknak, akik még csak gyakorolják a több labdás move-okat, hogy kezdjenek neki?

Mindent lassan kezdjenek, amint berögződtek az alapok szép lassú tempóba, lehet is gyorsítani. Akármilyen nehéz is az elején, inkább a pontosságra kell törekedni, nem a tempóra. Ami nagyon fontos szerintem az, hogy próbálják meg teljesen kizárni a külvilágot, mert így is sokfelé kell majd szakadnia az agyuknak, pláne ha 3 vagy több labdáról van szó. Végül, amihez újra visszakanyarodnék azok a videók. Nem szégyen azokból tanulni, rengeteg anyagot meg kell nézni sokszor, hogy edzésen már az ember maga előtt lássa azt a bizonyos trükköt, amit épp elkezd gyakorolni.

Legemlékezetesebb kosaras élményed?

A 2007-es budapesti AND1 Mixtape Tour-t mondanám a legemlékezetesebbnek, mivel ekkor láttam életemben először élőben olyan dolgokat, amit előtte el se tudtam képzelni.

Mit üzensz az írást elolvasóknak?

Szüleimnek azt, hogy köszönöm a támogatást, amit adnak és, hogy kár izgulniuk! Akárhányszor fogok még sérülést szenvedni, akkor sem hagyom abba! Az olvasóknak pedig annyit, hogy örülök, hogy nyomon követtek minket, és remélem tetszik nektek amit leművelünk labdáinkkal! Bízom benne, hogy mindig kíváncsian várjátok majd az újabb megmozdulásainkat! Mindenkinek sok-sok egészséget és boldogságot kívánok!

Hozzászólások   

 
+1 #1 Deda 2013-06-10 19:07
Ez az papa nyomjad!! Dani voltam (:
Idézet
 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés